Chinchilla - Redomar
EN
+40.0262.277.808
Pentru ca orice pasiune se poate transforma intr-o afacere profitabila

Poti incepe chiar acum afacerea ta cu chinchilla! Oferim vanzare de familii cu contract de preluare a blanurilor pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire ulterioara in fiecare an.

Mai multe detalii despre afacerea cu chinchilla

Afacerea cu chinchilla la cheie

Chinchillele sunt foarte usor de intretinut necesitind un minim de timp si investitie. Singura conditie ceruta este rigurozitatea, pentru a avea un animal sanatos care sa raspunda asteptarilor dvs.

Ferma de chinchilla - afacere la cheie

Suntem o ferma specializata in cresterea si inmultirea chinchillelor, precum si in vanzarea blanurilor de chinchilla prelucrate, fiind unul dintre cei mai importanti crescatori de chinchilla din Romania.

Redomar SRL - chinchilla afacere la cheie

Creșterea chinchilei – afacere

Înainte de a demara o afacere cu chinchile, trebuie să luați în considerare o serie de detalii despre acest frumos animal exotic.

Pasiunea crescătorului

Unul dintre cei mai importanți factori pentru a crea o fermă de chinchila prosperă este pasiunea pentru chinchile. Această îndeletnicire trebuie să fie pe placul dumneavoastră și trebuie să vă placă să lucrați cu aceste animăluțe, iar cu timpul rezultatele nu vor întârzia să apară.

Timpurile și varietățile de culoare ale chinchilelor

Culoarea standard este cea mai răspândită la chinchile, aceasta fiind și culoarea chinchilelor din sălbăticie. Trebuie să știți că paleta de culori pentru chinchila standard are 250 de nuanțe.

 • Chinchila standard

 • Chinchila standard

 • Chinchila standard

 • Chinchila standard

 • Chinchila standard

 • Chinchila standard

Varietăți recesive de culoare

De-a lungul timpului unii crescători au reușit să creeze varietăți noi de culoare prin încrucișări selective a chinchilelor. În crescătoria noastră puteți afla pe lângă culoarea standard următoarele culori: alb, bej, afro-violet și blue diamond. Blue diamond este cea mai nouă culoare obținută de crescătorii din străinătate, este foarte rară dar și foarte apreciată.

Chinchilele cu aceste culori sunt mai căutate ca animale de companie, dar mai recent a crescut cererea lor și în piața blănurilor.

 • Chinchila color

 • Chinchila color

 • Chinchila color

Selectarea unei chinchile pentru fermă

Când începeți să vă formați o fermă de chinchile este bine să vă achiziționați animalele de la un crescător serios, care vă poate oferii animale de calitate. Animalele cumpărate trebuie să aibă greutatea >550g. Blana de culoare XXD sau XD, iar densitatea blănii trebuie sa fie mare; banda de sub burtă să aibă culoarea albă bine definită și claritatea între bună și foarte bună. Trebuie să evitați nuanțele maronii și să selectați nuanțele albăstrii ale blănii.

Spațiul

Pentru a începe o afacere cu chinchile trebuie să aveți un spațiu corespunzător. Acest spațiu trebuie să fie : uscat, iluminat natural (dacă este posibil) cu geamurile orientate spre nord. În perioada de iarnă trebuie să le asigurați un microclimat între 15-17°C (la familiile cu pui) și între 12-15°C la tineret. În perioada de vară trebuie să asigurați o temperatură care să nu depășească 26-27°C, deoarece chinchila moare la peste 30°C.

Este recomandat ca familiile să fie într-un spațiu separat de tineret. De asemenea, este bine să nu fie mai mult de 300 de animale într-o singură încăpere. Pentru a evita acumularea de amoniac se recomandă montarea unui ventilator capabil să aspire de cinci ori volumul camerei, iar gurile de aerisire trebuie montate la 30 cm de podea.

Chinchila custi

Formarea familiilor

Pentru a forma familii noi de chinchila trebuie să alegeți animale de cea mai bună calitate pentru matcă, de asemenea trebui să aveți grijă să nu existe consangvinizare . Dacă folosiți animale care nu sunt corespunzătoare, aceste caracteristici indezirabile se pot transmite genetic la generațiile viitoare de chinchile.

Familiile de chinchila pot cuprinde de la 4 femele + un mascul, până la 10 femele + un mascul. În ferma noastră folosim familii de 6 femele + un mascul.

Reproducția

Chinchilele se reproduc tot timpul anului, media de pui pentru o femelă fiind de aproximativ 3/an. Femelele care nu fată se vor muta o singură dată la o altă familie.

După fătare femela nu mai are voie să facă baie de nisip. După trei zile de la fătare intrarea masculului trebuie încuiată, iar femelei i se poate permite să facă baie de nisip.

La 50 de zile puii se înțarcă.

Creșterea puilor și tineretului de chinchila

După înțărcare puii se pun fiecare în cuști separate Cuștile de tineret au dimensiunea de 40x40x40(cm).

La 8 luni puii sunt pregătiți pentru reproducție sau sacrificare. La această vârstă exemplarele trebuie să aibă >550g.

Alimentația la chinchila

Chinchila se furajează cu un nutreț special (firma noastră este importatoare de furaj produs în Ungaria). Pe lângă furaj, este obligatoriu să aibă cât mai mult fân, lucernă, paie de ovăz, grâu, etc. Cu cât se dă mai mult și mai des probabilitatea ca chinchilele să își roadă blana scade. O dată sau de două ori pe săptămână este recomandată furajarea cu un amestec de cereale.

Valorificarea chinchilelor

Chinchila se poate valorifica la vârsta de 8 luni ca blăniță sau chiar mai repede ca animal de companie. După prelucrare, valoarea blănițelor este evaluata. În evaluarea blănurilor se ține cont de: culoare, claritate, densitatea blănii, părțile lipsă(dacă există), și nu în ultimul rând rosăturile (dacă prezintă urme de rosături ).

 • Chinchila blanuri

 • Chinchila blanuri

 • Chinchila blanuri

Prevenirea și combaterea bolilor la chinchila

Dacă doriți să aveți o fermă de chinchile sănătoase principalul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le asigurați un mediu curat prin curățenie și dezinfecție periodică.

Chinchila este susceptibilă la diverși factori patogeni precum microbi sau mucegai.

În cazul chinchilelor este preferabil să prevenim pe cât posibil apariția acestor probleme.

Pentru potențiali clienți

Pentru cei care cumpără familii de chinchila de la ferma noastră, le asigurăm preluarea puilor la vârsta de sacrificare printr-un contract de colaborare pe termen limitat, puteți face o cerere pentru a primi o copie a contractului oferit de noi. Pe lângă aceasta, aveți la dispoziție suportul unui crescător cu o experiență de peste 10 ani.

Instalatii sanitare Ventilatie Aer Conditionat